Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Развръзки и завръзки "Ден след ден"

Бял дим от комина на парламента няма. Преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ приключиха, но съгласие няма. Няма да има и правителство. Очаква се това да бъде съобщено официално в 16 часа, когато Мария Габриел отива при президента Румен Радев.

А България пак отива на предсрочни избори, за да избере кой да управлява държавата.

Преговарянето, несъгласието и разделението са тема на днешната програма „Ден след ден“.

Случващото се в управлението на държавата и политическите му измерения ще коментираме с политолога Георги Проданов.

Преди дни от Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди българите да се готвят за вдигане на данъците. Препоръката е на Международния валутен фон, а причината - да се осигурят повече данъчни постъпления в бюджета. За състоянието на хазната и политиката на сегашния – следващ финансов министър ще говорим с икономическия и политически анализатор Кузман Илиев.

Избори предстоят и в Българската православна църква за нов патирарх. Считаният за един от основните претенденти за патриаршеския престол митрополит Николай Пловдивски обяви официално, че не желае да бъде кандидат за патриарх. Изненадващият ход на дядо Николай, разделението в църквата и битката за контрол върху влиянието и парите в нея - разговорът ще е с проф. Казимир Попконстантинов, създател и бивш декан на Православния богословски факултет към Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

И още:

Яница Марова ще ни отведе в света на старите приказки, където има цар, царица, принцеса, дракон, мечка стъвница, но и храбър дървар. Репортажът е за предстоящата премиера на Държавен куклен театър Пловдив „Храбрият дървар“.

Слушайте програма "Ден след ден" след новините в 15 до 17 часа!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На 23 май "Точно днес"

Четвъртък сутрин с темите от деня и преди Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в програма "Точно днес" до 9.30 часа питаме: Как ще се решат натрупаните от години проблеми в градския транспорт на Пловдив? Отговор на този въпрос търсим от ресорния з ам.-кмет Савина Петкова, която подготви доклад за състоянието на..

обновено на 22.05.24 в 17:03

Образование и пътна безопасност "Ден след ден"

Дни преди 24 май стана ясно, че почти половината от учениците, които сега са в училище, няма да работят това, за което са учили. Това сочи последното проучване на Института за пазарна икономика (ИПИ), оповестено днес. С още данни ще чуем автора на изследването Зорница Славова . Ученици от пазарджишка гимназия проучват историята на 27-ми..

публикувано на 22.05.24 в 14:45

За даровете на природата във "Вход свободен"

Цветна на теми и емоции сряда ви обещаваме днес във "Вход свободен"!  В традиционния спор в ефира "За и против", с колегата Дора Башакова разглеждаме темата за алтернативните методи за лечение.  За устойчивото земеделие, за новите методи на отглеждане на култури в малки количества за семейството, за алелопатията и биодинамичното земеделие, разговаряме с..

публикувано на 22.05.24 в 09:30

„Точно днес“ за биоразнообразието и туризма

В утрото на 22 май поставяме акцент върху пациентите с автоимунни заболявания, минаваме през биоразнообразието в Родопите и цените на туристическите услуги в община Асеновград, за да стигнем до изложба рисунки на български художник, който повече от 20 години живее в САЩ и има собствена галерия. Ето и темите и събеседниците: Точно на 22 май..

публикувано на 21.05.24 в 16:57

На 21-ви май в „Ден след ден“

От празника, през зелените политики до Близкия изток са темите в изданието на „Ден след ден“ на 21-ви май. Специалният репортаж ще бъде от почти готовата за откриване археология на Източната порта в Пловдив. Пред Радио Пловдив екипът специалисти ще разкаже за усилията си да разкрие за публиката древните находки. В навечерието на..

публикувано на 21.05.24 в 14:45