Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дела и документи „Ден след ден“

Първо заседание на служебния кабинет и твърде кратък работен ден на Народното събрание. В същото време вакханалията около митниците, бившия вече главен секретар на МВР, публикуваните и непубликуваните още снимки и протоколи от разпити става все по- омерзителна, а списъкът на замесените в скандалите набъбва. 

Успоредно със скандала по върховете на МВР вървят взаимноотричащи се тези за празната държавна хазна и липсващите 3 милиарда лева в нея, както и обещанието за Великденски добавки за хората с най- ниски пенсии. Днес за делата и документите, които ни взривиха ще говорим в предаването „Ден след ден“ с журналиста Александър Симов, с бившия социален министър Христина Христова и икономическия анализатор Красен Станчев.

Обраслата в дела и документи процедура по почистването на река Марица в Пловдив най- сетне избуя. Днес се поставя началото, а вижда ли му се края ще разберем от обещанията, дадени днес пред медиите. Със сигурност друго обещание, че Модър-Царевец ще бъде отворен се отлага.

Дела и документи продължават да тровят живота на семейството от село Братаница, което загуби 8- годишната си дъщеря на пешеходна пътека, след като бе блъсната от бивш полицай. Делото продължи днес в Апелативен съд – Пловдив.

За статистика и прогнози за развитието на туризма в Пловдив ще бъде и разговорът със заместник – кмета Пламен Панов.

Разговорите очаквайте между 15 и 17 часа!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шихан Георги Попов в "Добро утро, ден!"

Нашият гост през тази седмица е Георги Попов , треньор по карате, който предава източното бойно изкуство - на неговите млади състезатели. Много от тях постигат световно ниво. Негов състезател е трикратния световен шампион Валери Димитров.  Шихан Попов с интерес посещава Япония и смята, че това е друг свят на тази земя.  Георги Попов, каратист,..

обновено на 10.05.24 в 16:48

"Ден след ден" по стъпките на делника

В дъждовния петъчен следобед сме приготвили пъстра палитра от теми и сюжети. За първи път тази година има възможност да се повиши оценката от проведен държавен зрелостен изпит. Вече е в ход подготовката за провеждане на изпитите на 17 май по БЕЛ и на 20 май на задължителна втора матура. Повече ще научим от интервюто на Живка Танчева с Иванка..

публикувано на 10.05.24 в 14:46

"Вход свободен"- усмихнато и безоблачно

Сравнително хладно и мокро е днес за разглезените от априлските температури съграждани, но страшно няма- още утре ще се стопли пак и тенденцията към по- високи стойности ще се установи трайно. Какво пък- днес е петък, ще го изтраем някак си, важното е, че за уикенда прогнозите са повече от оптимистични! В Световния ден на физическата активност че бъдем..

публикувано на 10.05.24 в 09:45

„Точно днес“ – памет, премиера и старт на кампания

От 10 май започва предизборната кампания за изборите 2 в 1. Ще бъде ли позитивна тя и какви послания могат да повишат изборната активност? За подготовката на двата вота ще говорим с Ива Лазарова , председател на Общесвения съвет към ЦИК. Ще говорим и за причините, които доведоха до увеличение на заболелите от коклюш у нас. За..

обновено на 09.05.24 в 16:55

"Ден след ден" на 9 май

Община Пловдив е в търсене на средства за 8 градски проекта. Надеждите на администрацията са насочени към европрограмата за развитие на регионите, за да намери пари за планираното купуване на електробуси, за строителство на улици, училище и парк. За това какво да се прави със старата сграда на БНБ на Главната улица се събират и идеи. До сега на..

публикувано на 09.05.24 в 14:50