Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" за високите точки на април

| обновено на 11.04.24 в 17:08
Снимка: George Prokopiev Photography

"Точно днес" говорим за неизвестните на седмицата, добавяме още коментари и анализи към политическите сблъсъци от последните дни. 

Или как започна работа служебното правителство, политическият пейзаж се изпъстри с новите крими сюжети, арести на ОПГ в митницата, снимки на часовници и пачките в евро до пудела на обвинените за контрабанда млади мъже. Какво да очакваме от вота 2 в 1, и  ще има ли вариант да се състави отново правителство на досегашните управляващи, след 08:00  часа - анализираме с доц. Даниела Пастармаджиева, политолог и преподавател в ПУ.

Служебният премиер Димитър Главчев ще се бори срещу купуването на гласове на вота, на 9 юни. Борисов отново се обяви за твърд привърженик на машинното гласуване, какви изненади може да роди вота 2 в 1 - разговор с Цветелина Пенева, член на Обществения съвет към ЦИК. Дали подлежи отново на поправка Изборният кодекс, или заявките за това са потушени от партиите.

Минути и за една тема с продължение, която следим от последните две години, защо местното население на Горнослав не иска кариера над селото. За пореден протест тази неделя ще разказваме в аванс с адвокат Снежана Стефанова. Тя ще анонсира националния протест срещу изменения на няколко закона, така замислени, че да обслужват само частни инвеститори.

Емил Костов разговаря със Златко Желев, който ръководи сайта на медията ни, за новите предизвикателства и дигиталното търсене.

В зона култура -  Полина Тодорова, преподавател в НХГ "Цанко Лавренов" за изложбата на всички 20 преподаватели, която се открива днес в Смолян. Coegium pro arte + избра да покаже творбите си под надслова "Човек и пространство" в Художествената галерия в родопския град. 

"Добро утро, ден!" е с Патриция Пъндева, Яница Марова разговаря с актрисата от Драматичен театър - Пловдив. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шихан Георги Попов в "Добро утро, ден!"

Нашият гост през тази седмица е Георги Попов , треньор по карате, който предава източното бойно изкуство - на неговите млади състезатели. Много от тях постигат световно ниво. Негов състезател е трикратния световен шампион Валери Димитров.  Шихан Попов с интерес посещава Япония и смята, че това е друг свят на тази земя.  Георги Попов, каратист,..

обновено на 10.05.24 в 16:48

"Ден след ден" по стъпките на делника

В дъждовния петъчен следобед сме приготвили пъстра палитра от теми и сюжети. За първи път тази година има възможност да се повиши оценката от проведен държавен зрелостен изпит. Вече е в ход подготовката за провеждане на изпитите на 17 май по БЕЛ и на 20 май на задължителна втора матура. Повече ще научим от интервюто на Живка Танчева с Иванка..

публикувано на 10.05.24 в 14:46

"Вход свободен"- усмихнато и безоблачно

Сравнително хладно и мокро е днес за разглезените от априлските температури съграждани, но страшно няма- още утре ще се стопли пак и тенденцията към по- високи стойности ще се установи трайно. Какво пък- днес е петък, ще го изтраем някак си, важното е, че за уикенда прогнозите са повече от оптимистични! В Световния ден на физическата активност че бъдем..

публикувано на 10.05.24 в 09:45

„Точно днес“ – памет, премиера и старт на кампания

От 10 май започва предизборната кампания за изборите 2 в 1. Ще бъде ли позитивна тя и какви послания могат да повишат изборната активност? За подготовката на двата вота ще говорим с Ива Лазарова , председател на Общесвения съвет към ЦИК. Ще говорим и за причините, които доведоха до увеличение на заболелите от коклюш у нас. За..

обновено на 09.05.24 в 16:55

"Ден след ден" на 9 май

Община Пловдив е в търсене на средства за 8 градски проекта. Надеждите на администрацията са насочени към европрограмата за развитие на регионите, за да намери пари за планираното купуване на електробуси, за строителство на улици, училище и парк. За това какво да се прави със старата сграда на БНБ на Главната улица се събират и идеи. До сега на..

публикувано на 09.05.24 в 14:50