Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристина Дончева за семейството като вдъхновение


 На 14.04.2024г.  в предаването „Споделено” гостува певицата Кристина Дончева. Гласът й се отличи още преди 10 години, когато участва в популярен телевизионен формат. След това създава много музика, която не успява да стигне до широка публика. Но тя не спира да се труди и усъвършенства. Криси сподели за трудностите и как всяка капка разочарование й дава стимул.


 Днес сърцето на певицата е изпълнено с любов и благодарност към своето семейство, което я вдъхновява и подкрепя. Първата й авторска песен  „Душа” е посветена на нейния син Виторио. „В душата си все още съм дете. Много важно е човек да пази детското в себе си. През годините съм правила авторска музика, която не достигаше до хората. Много се лутах и търсих себе си. С тази песен слагам едно начало и показвам моята душа”, сподели Кристина Дончева.

 Певицата разказа за своето детство и как изкуството я завладява от малка. Израства в залата, където майка й преподава танци. „Откакто се помня аз съм с микрофон в ръка. Учих класическа китара също. Животът ми е музика и не мога да си представя нещо друго”, казва Криси.

 Само на 15 години Кристина Дончева е отличена от Община Бургас като гражданин с особен принос. „Обичам Бургас. Много е красиво тук и  хората са доста по-спокойни. През 2021 година певицата грабва сърцата на жури и публика на фестивала за нова българска песен „Бургас и морето”. Заедно с вокален ансамбъл „Фортисимо” изпълняват песента „Заклинание”. Композицията е  на Петър Алексиев, аранжимент на Петър Алексиев и Алекс Нушев и  текст на Ивайло Вълчев.

 

Кристина Дончева притежава мощен и красив глас, който в стил блус завладява мигновено. Точно в този стил е последната й авторска песен, която се казва „Обичам те”.

 Певицата я изпълнява с много любов. „Текстът е мой. Писана е преди доста време, може би 7-8 години за съпругът ми Артьом, когато веднъж се бяхме разделили и аз бях много тъжна и си излях душата. Няколко години по-късно се превърна в песен", сподели Кристина Дончева. Музиката е дело на самата певица. Зад аранжимента стои Георги Киров (D-ZastA), а китарните партии записва Иван Тишев („Революция Z“, „Гласът на България“). Заедно продължават да записват нови песни, които ще бъдат част от предстоящия дебютен албум на Криси.

Цялото интервю с Кристина Дончева може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ясен Танев за инициативата на ЕЦИХ "Тракия"

 Днес от 17.30 на ул."Драва"2 Европейския цифров информационен хъб "Тракия" организира среща на тема "Предприемачеството като житейска стратегия и как Европа помага за това".  С АйТи експерта от хъб "Тракия" - Ясен Танев говорихме за събитието.  В резюме той представи накратко предприемачеството като житейска стратегия и с какво Европа може да..

публикувано на 29.04.24 в 17:25

"Спартак" разби с 4:0 "Сокол" и запази върха на Югоизток

"Спартак" (Пловдив) разби с 4:0 закъсалия "Сокол" (Марково) в среща от 32-ия кръг на Югоизточната Трета лига. По този начин "гладиаторите", водени от Иван Кочев, запозиха лидерската си позиция с актив от 80 точки, с 2 повече от втория "Саяна" (Хасково) и 3 пред ОФК "Несебър". Антон Маргаритов откри резултата в 28-ата минута. Няколко минути по-късно..

публикувано на 29.04.24 в 16:38

SEVI - магнит за големите рок сцени

   Група SEVI отпразнува 14 години заедно  със страхотен концерт, нов албум и свежи попълнения. „Чувстваме се като тийнейджъри и всичко може да се очаква от нас в тази възраст”, споделя с усмивка Светлана Близнакова.  Тя е дама със завладяващ глас и присъствие, която ни поднася рок на световно ниво.   SEVI вече стартираха шеметната си година с..

публикувано на 29.04.24 в 10:30
Кристиан Василев

Кристиан Василев с квота за Париж 2024

България ще има още един състезател в гребането Олимпийските игри в Париж това лято. Пловдивчанинът Кристиан Василев си спечели място в олимпийската регата по академично гребане. 32-годишният българин завърши на второ място на скиф във финала на квалификацията в Сегед (Унгария), което се провежда успоредно с Европейското първенство. Пред него остана..

публикувано на 29.04.24 в 09:24

Черно море надигра Локомотив на "Тича" с 1:0

Черно море победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 в мач от 31-ия кръг на елитното ни футболно първенство, първа шестица. Единственият гол в мача вкара Васил Панайотов през първата част. С успеха си варненският тим остава на третото място с актив 65 точки, с точка по-малко от втория ЦСКА София. Локомотив остава четвърти с 55 точки, с една повече от петия Левски...

публикувано на 28.04.24 в 22:33