Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца изпълняват опасни каскади върху кран в "Прослав"

| обновено на 16.04.24 в 15:07

В група за забелязани случки и събития в Пловдив се разпространява информация от разтревожен гражданин, който алармира за деца, покатерили се на опасно висок строителен кран. 

От публикацията и приложените снимки става ясно, че това се е случило  в запустял строеж в изоставения комплекс "Слънчогледи" в кв. Прослав.  В коментара си мъжът пише, че тази гледка е почти ежедневна, а на подадените от него сигнали към полиция няма никаква реакция. 

След множеството остри отзиви от други граждани, които потвърждават че също са редовни свидетели на на опасното зрелище, от администрацията на район „Западен“ отговарят, че са предприели мерки за издирване на отговорните собственици на строежа, но тъй като това ще отнеме време, засега могат само да апелират към родителите да предпазят децата си, като им забранят да влизат там. 

Пред Радио Пловдив кметът на район „Западен“ Тони Стойчева обясни, че още преди три дни са сигнализирани за този проблем, но на този етап не може да се направи почти нищо съществено, защото собственика на обекта е неоткриваем, а по данни към момента се знае, че дори е фалирал.

„За съжаление строежът е без инвеститор към момента и ще отнеме време, за да намерим отговорните за него собственици. Ще обърнем внимание на полицията да се отзовава на сигналите. Призоваваме родителите да предупредят децата за опасността да влизат в този имот.“

Проведени са разговори с районното полицейско управление с молба техни патрули да извършват чести обиколки на мястото. Постигнато е споразумение общинска охрана, чийто екипи да дежурят там и недопускат деца да навлизат в опасния строеж, добави Тони Стойчева. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Труд почисти коритото на река Пясъчник

Коритото на река Пясъчник в рамките на Труд е почистено от храсти и върби, които потенциално застрашаваха населението. Повече от 500 метра по поречието на реката вече са разчистени от израснали дървета, които създаваха опасност до затлачвания при обилни валежи. Заедно с дървесната маса са разчистени и отпадъци, които представляваха риск и..

публикувано на 29.04.24 в 19:13

Нов център за закрила на бежанци откриха в Пловдив

Нов Център за закрила и включване на бежанци, мигранти и граждани на трети страни беше открит в Пловдив. Центърът е резултат от сътрудничеството между Фондация „Юкрейн Съпорт енд Реноватион“, БКО „Каритас Витания“, Областен съвет на Български Червен Кръст - Пловдив и Фондацията за достъп до права - ФАР. „Заедно с кмета на Пловдив Костадин..

публикувано на 29.04.24 в 16:41

Ало банда измами с над 30 000 лв възрастни пловдивчанки

Пловдивските криминалисти заловиха трима телефонни измамници, които в група с разпределени функции са успели да заблудят четири възрастни жени, едната от които 89-годишна. Бандата е действала в периода от 23-ти до 27 април тази година, като само за пет дни са успели да измъкнат от тях общо 30 500 лв. Пострадалите жени живеели на различни..

публикувано на 29.04.24 в 14:53

Полицейска патрулка не спря на знак "стоп" и блъсна кола в Пловдив

Патрулен автомобил на полицията катастрофира  при преследване в Пловдив. Инцидентът е станал преди полунощ на кръстовище на бул. “Освобождение”.   При обиколка в района полицаите забелязали автомобил и го последвали за проверка. 49-годишният шофьор на патрулката не е спрял на знак “Стоп“  и последвал страничен удар с другата кола...

публикувано на 29.04.24 в 13:23

Арестуваха младеж, потрошил паркирани коли в Пазарджик

Автопатрули при РУ-Пазарджик задържаха хулиган, потрошил паркирани коли. Това е станало след като собственици алармирали в полицията за счупени странични огледала на автомобилите им, както и за други щети по тях.  Те са били оставени на два различни паркинга в Пазарджик.  След получаване на сигнала  автопатрули предприели незабавни действия по..

публикувано на 29.04.24 в 12:57