Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха младеж, потрошил паркирани коли в Пазарджик

Крадец от Пловдив беше арестуван в Пещера след обир на заведение в Радилово

Автопатрули при РУ-Пазарджик задържаха хулиган, потрошил паркирани коли. Това е станало след като собственици алармирали в полицията за счупени странични огледала на автомобилите им, както и за други щети по тях.  Те са били оставени на два различни паркинга в Пазарджик. 

След получаване на сигнала  автопатрули предприели незабавни действия по издирване на извършителя. Минути по-късно е засечен и задържан 18-годишен младеж от панагюрското село Попинци. 

Спрямо него се водят бързи производства.

Пловдивски крадец е арестуван от криминалистите в Пещера след обир на заведение в близко село.  Сигналът е подаден от управител на ресторант в Радилово. 

Според първоначалните данни неизвестният в началото претъпник проникнал в ресторанта и откраднал сумата от 6000 лева. 

С разследването на случая се заели полицаите от районното управление в Пещера. Не след дълго те установили, че  извършителят е гастрольор, 20-годишен младеж от Пловдив. 

Той е задържан в ареста, а по случая се води досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Променят разписанията на първите и последните автобуси в Пловдив

Общинският съвет на Пловдив прие актуализацията на разписанията на част от автобусните линии.  В предложението се премахват първите и последни курсове на някои от тях заради недостига на шофьори и отпадналата необходимост от прекалено ранни и късни автобуси.  В някои от случаите пък се добавят курсове. Предложението беше прието с 24 гласа..

обновено на 16.05.24 в 17:06

Рангел призна, че сам е пребил Митко от Цалапица, близнаците отричат участие

Започна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в лично укривателство за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от същото село.   Соченият за извършител на убийство Рангел Бизюрев също бе доведен в съдебната зала като свидетел.  Близнаците Динкови бяха въведени под гневните скандирания "убийци! " на..

публикувано на 16.05.24 в 17:05

Пловдив е шести по заплати в страната, Смолян - предпоследен

 През първототримесечие на тази година  средната месечна работна заплата в област Пловдив е 1 859 лева, като за март е 1910 лева. За една година тя е нарастнала с 16,4 на сто в обществения сектор и с 15,4% в частния, сочат данните на Териториалното статистическо бюро – Юг.  По размер на средната месечна работна заплата Пловдивска област заема..

публикувано на 16.05.24 в 16:06

Пловдив иска нови камери за видеонаблюдение по пътищата

Община Пловдив ще настоява за  5 от новите 65 камери за видеонаблюдение по пътищата на МВР, съобщи в началото на днешната общинска сесия кметът Костадин Димитров след питане от страна на групата на ПП - ДБ относно проекта за видеонаблюдение.  Общината ще кандидатства и с проект, като този в Народното събрание, при който може от камерите, които са..

обновено на 16.05.24 в 12:51

Съветниците преразпределиха средства от бюджета

С 35 гласа „за“ и 7 против общинските съветници приеха изменението на бюджета на Община Пловдив и на утвърдените разходи за заплати и числеността на персонала за тази година в част от общинските дейности. Така се преразпределят над 2 045 000 лева.  С изменението 600 хиляди лева са предвидени за ремонта на Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и..

обновено на 16.05.24 в 11:14