Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За транспортни неволи и памет говорим в "Ден след ден"

Снимка: БТА

Двама младежи загинаха, а други двама се борят за живота си след ужасяваща катастрофа, която стана тази нощ на пловдивския булевард „Руски“. 

Защо за пореден път се случва такова тежко пътнотранспортно произшествие на равен участък и без натоварено движение в центъра на Пловдив? Какво може да се направи, за да се предотвратят такива катастрофи? Трудните въпроси отправяме към инж. Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Даниела Добрева разговаря с майката на един от пострадалите при катастрофата младежи. 

Темата за градския транспорт и транспортните неволи на пловдивчани продължава Антония Попова в разговора си със зам.-кмета Савина Петкова, след като стана ясно, че общината и превозвачите планират да съкратят ранните и късните автобуси по 6 градски линии.  

От Пловдив тръгна закъснялата кампания на земеделското министерство за директните плащания през тази година. Бюджетът на кампанията е 817 милиона евро, обяви заместник-министърът на земеделието Иван Капитанов пред земеделци в Пловдив. По темата работи Антоанета Петричанска.

Ще разкажем и за инициативата на РИМ – Пловдив и Националния музей „Борис Христов“, посветена на 110-та годишнина от рождението на прочутия в цял свят оперен певец. Веселина Пеева разговаря с диригента Северин Василев и с директора на Опера Русе Пламен Бейков, който е последният ученик на Борис Христов.

Бъдете с нас от 15.10 до 17.00 ч., ще бъде интересно! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Празничното утро "Точно днес"

Да се развълнуваме заедно с "Върви, народе възродени...", да поздравим учителите, учениците, учените, хората на духа, да измерим мащаба на интелектуалния подвиг на Светите братя от Средновековието до днес,  да разлистим книга или да я послушаме... Каним ви в утрото на 24 май, а по тези теми за разговор ни гостуват - хоровият диригент проф. Златина..

обновено на 23.05.24 в 16:56

Елена Диварова в "Добро утро, ден"

В седмицата, в която отбелязваме един от най-светлите български празници – деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – гост в рубриката „Добро утро, ден“ е пловдивската поетеса Елена Диварова.  Автор е на четири стихосбирки и на книгата „Да погледнеш към себе си“. Има публикуваниочерци, репортажи, поезия и..

публикувано на 23.05.24 в 17:00

На чисто и по вода в "Ден след ден"

Пловдив се размина без разрушителни последици от интезнивните валежи, придружени на места в страната с опустошителни градушки. Прогнозата обаче е за продължаващи валежи. Готови ли са регионалните дирекции на "Борба с градушките" да реагират с изстрелването на ракети от площадките в Голям Чардак и Гелеменово.   Отговрите идват от директорите им Георги..

публикувано на 23.05.24 в 14:45

Kулинарен фестивал и химично шоу днес във "Вход свободен"

Днес във "Вход свободен" поставяме началото с един любим за пловдивичани фестивал Plovdiv Food Park Festival, който ще се проведе от 30 май до 2 юни на територията на Plovdiv Stage Park. Гергана Ангелова е човекът, с който ще се вихрим импровизираната ни ефирна кухня. С какво ще бъде овкусено тазгодишното издание на фестивала ще разберем от ня минути след..

публикувано на 23.05.24 в 09:19

На 23 май "Точно днес"

Четвъртък сутрин с темите от деня и преди Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в програма "Точно днес" до 9.30 часа питаме: Как ще се решат натрупаните от години проблеми в градския транспорт на Пловдив? Отговор на този въпрос търсим от ресорния з ам.-кмет Савина Петкова, която подготви доклад за състоянието на..

обновено на 22.05.24 в 17:03