Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pata të vogla laramane erdhën për të kaluar dimrin në Liqenin Durankullak

Foto: wikipedia.org

200 pata të vogla laramane të cilët janë një lloj i kërcënuar botërisht erdhën për të kaluar dimrin në liqenin Durankullak afër Shabllës të Bullgarisë Verilindore. Shpendët erdhën pas regjistrimit dimëror të shpendëve në zonat e lagëta gjatë të cilit nuk u vu re asnjë ekzemplar prej këtij lloji. Ndryshimet  në klimë janë shkaku për të cilin rruga shtegtare e patave të vogla laramane zgjatet deri në skajet më të largëta veriore të kontinentit. Para vitesh tufat erdhën në nëntor, por kohët e fundit kjo ndodh në janar. Më shumë pata të vogla laramane erdhën të kalojnë dimrin në Bullgari në vitin 2018, kur në mars në zonat e mbrojtura u regjistruan 30 mijë shpendë.

Më shumë nga rubrika

Prezantuan një studim shkencor për diasporën bullgare në Shqipëri

Para Këshillit për Punë me Bullgarët Jashtë Shtetit pranë Zyrës së Nënpresidentes Ilijana Jotova docenti (prof. asoc.) Spas Tashev prezantoi vëllimin e parë të studimit të vet “Komunitetet bullgare në Ballkanin Perëndimor. Proceset politike dhe pasojat..

botuar më 20-06-17 10.53.MD

Personat e siguruar nuk duhet të paguajnë testimet PCR

Ministri i shëndetësisë Kirill Ananiev shpalli se kërkimi i detyrueshëm nga pacientët që kanë nevojë për hospitalizim apo konsultim me specialist mjekësor të bëjnë dhe të paguajnë vetë testimet PCR, është i paligjshëm. Urdhëresa e ministrit vjen pas..

botuar më 20-06-17 6.04.MD

Tension i madh në pikëkalimin “Kullata – Promahon”

Udhëtimi për pushime detare në Greqi është i lejuar që nga data 15 qershor, por në momentin e tanishëm ai është vështirësuar shumë nga rreshtat kilometrikë në kufi. Që para se të hapet kufiri autoritetet bullgare paralajmëruan për rritje të shpejtë..

botuar më 20-06-17 4.14.MD