Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 30 юни 2020 година

Снимка: Светла Бондова

С ритуал откриха жътвената кампания в Ново село. Съюзът на видинските зърнопроизводители избра за домакини на откриването на жътвената кампания новоселските фермери. Повече от 100 души– земеделски стопани от Видинския регион и Северозапада, представители на организации, свързани със зърнопроизводството, общинари и новоселяни, присъстваха на големия празник.


Шестима са излекувани от коронавирус във Видинско, от които пет жени и един мъж. Няма нови случаи.


Президентът Румен Радев и абитуриентката Вержиния Малинова обявиха от Белоградчик началото на тазгодишното издание на инициативата "Подкрепи една мечта". Дарителската кампания е в помощ на бъдещи студенти и отлични ученици. 


В Монтана купуват техника за дистанционно обучение на деца от социални домове. Монтана ще кандидатства за осигуряването на техника за дистанционно обучение на деца и младежи, настанени в социални заведения на територията на общината


Изграждат мемориален парк около паметника на Втори конен полк в Лом.  Кметът на Лом д-р Георги Гаврилов подписа договор за изграждането на мемориален парк на територията на бившата казарма в града.



Облагородяват парковата зона в централната градска част на Мизия. Ремонтните дейностите ще включват изграждане на площадка за стрийт фитнес, тенис маса, шах маси на открито, беседка, градински пейки, стойка за велосипеди, кошчета, тоалетна, подмяна на осветлението, затревяване на зелени площи, както и оформяне на зона с игрище за волейбол. 


Търсят се директори за девет училища в област Видин.  Конкурс за директори на девет училища в област Видин обявиха от Регионалното управление на образованието. Свободно е мястото за директор на Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев".


Цената на сделките с ниви в област Враца се повишава. По данни на териториалното статистическо бюро през миналата година средната цена на сделките с ниви достига 1 029 лева за декар, като в страната е 1 053 лева, което е с 5.2% повече в сравнение с 2018 година.


Тежкотоварни камиони притесняват жители на село Дондуково. Слушател на Радио ВИДИН сигнализира за увеличен трафик на тежкотоварни автомобили, преминаващи през село Дондуково, община Брусарци.


Екстремна надпревара стартира днес от видинското Ново село - състезание между парапланериста Веселин Овчаров и кайтсърфиста Никола АбаджиевАтлетите стартираха тази сутрин край видинското Ново село своето предизвикателство да преминат България от запад на изток.


"Извънредно положение" на сцената на Баба Вида. Най-новият продукт на Видинския драматичен театър  - комедийното шоу "Извънредно положение", ще има своята премиера на сцената на летен театър "Баба Вида". Спектакълът ще бъде представен тази вечер от 19:00 часа.


Във Видин избират мис "Дунавска русалка" за Джулай морнинг.  Конкурс за мис "Дунавска русалка" ще се проведе на горната терaса при крепостта "Баба Вида" във Видин, по изгрев слънце на 1 юли.



.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Обсъждат развитието на Северозападна България на форум

Бъдещото развитие на Северозападна България събира днес на регионален форум в Монтана мениджъри на водещи компании, кметове на общини и изпълнителна власт. На срещата те ще обменят своя опит и ще споделят виждането си за перспективите за региона Регионалната конференция "Бизнесът и регионите: Северозападна България – Перспективата"  има за цел да..

публикувано на 29.04.24 в 09:29

Община Враца кани на консултации партиите и коалициите

От Община Враца поканиха за консултации представители на парламентарно представените партии и коалиции. Срещата ще се проведе на 2 май /четвъртък/, като ще започне от 10.30 часа в заседателната зала на местната администрация. Консултациите целят попълване на секционните избирателни комисии, които ще организират и проведат изборите за национален и..

публикувано на 29.04.24 в 09:07

Започва Страстната седмица

За православните християни започва Страстната седмица oт днес, денят след Цветница.  Чрез специални богослужения до Възкресение Христово църквата възпоменава страданията и изкупителното дело на Спасителя на човешкия род в последните дни от земния му живот.  Всеки ден от тази седмица се нарича Велик, обясни отец Илия Симеонов от Видинската..

публикувано на 29.04.24 в 08:24

Продължава възстановяването на опожарения храм в "Заножене"

Възстановяват опожарения храм „Свето Възнесение Господне" във вършечкия квартал „Заножене".  Църквата, която е на повече от 150 години, изгоря в нощта преди Цветница миналата година. Възстановяването на църквата в квартал „Заножене" започна с 80 000 лева.  В тази една година са събрани 40 000 лева от дарения.  Сумата бе удвоена от епархията,..

публикувано на 28.04.24 в 15:50

Видинчани си пожелаха здраве и благополучие на Цветница

Православната църква празнува днес празникът Вход Господен в Йерусалим, който се нарича още Цветница или Връбница.  Във Видин тържествата започнаха с литургия в катедралния храм "Свети Димитър" от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил. Видинчани си пожелаха здраве и благополучие на днешния цветен ден. "Здраве, да има..

публикувано на 28.04.24 в 13:43

Враца беше домакин на състезание по БДП

Емоционално и много оспорвано протече поредното издание на областния кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.  Традиционно домакин на събитието беше СУ „Козма Тричков"-Враца.  В първа възрастова група - 5. – 7. клас, участие взеха седем отбора, а във втора състезателна група -  8. – 10. клас, пет отбора. Отборът на СУ..

публикувано на 28.04.24 в 13:20

Хартиените бюлетини на изборите за НС и ЕП ще са с различни цветове

За участие на изборите на 9 юни са подали документи 23 партии и 11 коалиции, регистрираните обаче са 22 партии и 11 коалиции.  "Атака" е заличена, защото при проверка на подписите в ГРАО се оказва, че не достигат.  Председателят на ЦИК Камелия Нейкова съобщи днес, че в държавите от ЕС ще се гласува както за европейските, така и за националните..

публикувано на 28.04.24 в 13:07