Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Враца кани на консултации партиите и коалициите

Снимка: Радио ВИДИН

От Община Враца поканиха за консултации представители на парламентарно представените партии и коалиции. Срещата ще се проведе на 2 май /четвъртък/, като ще започне от 10.30 часа в заседателната зала на местната администрация.

Консултациите целят попълване на секционните избирателни комисии, които ще организират и проведат изборите за национален и европейски парламент на 9 юни.

От местната управа напомнят, че до консултациите ще бъдат допускани само представители на политически партии и коалиции, които имат редовни документи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Празнична програма за 24 май в Монтана

С празнично шествие и концерт Община Монтана ще отбележи Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Шествието ще тръгне на 24 май в 9:30 часа  от храм "Св. св. Кирил и Методий". Мажоретките от Младежкия дом и Духовият оркестър "Дико Илиев" ще поведат хиляди..

публикувано на 15.05.24 в 15:15
Драматично-куклен театър - Враца

Нова детска пиеса в театъра във Враца

Драматично-куклен театър - Враца започна работа по най-новото си детско заглавие - "Пълен напред" .  Пиесата се поставя за първи път на българска сцена и е по текст на Теодора Попова-Лазарова. Режисьор на детския спектакъл е Йелена Джорджевич , която има зад гърба си над 60 роли като актриса както на българската, така и на сръбската сцена. Тя..

публикувано на 15.05.24 в 15:15

Певческата група "Мездрея" отбелязва 35-тата си годишнина

В утрешния четвъртък, 16 май, от 19.00 часа в Дом на железничаря ГСГП "Мездрея" при градското читалище в Мездра ще изнесе голям концерт по повод 35 годишнината от създаването си. В него специално участие ще вземе и Бони Милчева. За началото на групата разказа Валентин Вълчев, който в онези дни е бил председател на читалището. Той е и заемалият..

публикувано на 15.05.24 в 14:14

Покачва се нивото на реките в Монтанско

В последните 12 часа дъждът над региона не е спирал, като п овече дъжд е паднал в планинската част на област Монтана. Въпреки, че валежите не са обилни и интензивни се наблюдава леко повишение нивото на реките в селата от общините Чипровци и Георги Дамяново, съобщиха живеещи в тази част от региона.  През последното денонощие най-много дъжд е..

публикувано на 15.05.24 в 12:00
Информационна кампания на

Информационна кампания за безработни се проведе във Видин

Информационно събитие проведе "Бюрото по труда" във Видин, на площад "Бдинци". Хората, търсещи работа, бяха информирани за предстоящи програми, проекти и мерки от Националния план за действие по заетостта и Програма "Развитие на човешките ресурси", както и за възможностите, за намиране на работа чрез мрежата на Европейски служби за заетост, поясни..

публикувано на 15.05.24 в 12:00

Валяк се блъсна в ограда в Монтана

Водач на валяк е пострадал при катастрофа във Вършец, съобщават от полицията в Монтана. Инцидентът е станал вчера (14.05.2024 г.) около 09:20 ч. на ул. "Серафим Георгиев".   39-годишният водач от  Монтана е загубил управление над машината,  вследствие на възникнала по време на движение техническа неизправност.  Пътностроителна машина - гумено-бандажен..

публикувано на 15.05.24 в 11:00

Задържаха двама от Мизия за отглеждане на марихуана

Двама жители на Мизия са задържани при  извършена проверка в имот /селскостопанска постройка/  в землището на града, съобщават от полицията във Враца. Мъжете са  отглеждали 128 растения/канабис/ в саксии,  разположени в специално изградени две помещенията и оборудвани със специализирано осветление, вентилация и напояване. До помещенията е открит..

публикувано на 15.05.24 в 10:10