Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три мотоклуба откриват новия мотосезон в Монтанско

Снимка: Фейсбук

В неделя, 24 март, по стара традиция три мотоклуба от Българския Северозапад се обединяват, за да поставят началото на новия мотосезон. Това са "МОНТАНА МС", "Планински Братя МСС" и "Игнис рота МСС". Събитието ще събере малки и големи рицари на мотори от региона, като целта е да си пожелаят безаварийно каране по пътищата през летния сезон, да бъде направена традиционната обиколка, като поздрав към жителите на населените места и да се напомни на гражданите, че вече по улиците има мотористи. За страстта към моторите, членството в мотоклуб и традициите на две колела разговаряме със Светослав Струнджев, президент на мотоклуб "МОНТАНА МС".

"Започнах преди много години, в средата на 80-те години, бях малък и на село се започна с "Балканчетата", с другите мотори, с големите батковци с по-големите мотори. Вече 90-те години в големия град хората имаха мотори и ние гледахме, мечтаехме, искахме ... Това, което може да ти даде мотора като начин на живот, като преживяване, като усещане в момента, в който си на мотора не може да се сравни с нищо."

Много от жителите на населените места се възмущават от високите скорости, които развиват мотористите по пътищата. Какви за задълженията на членовете на един мотоклуб в тази връзка?

"Градът и улиците, по които се движат нашите близки и всички останали хора не са писта, не са място, на което трябва да се кара с превишена скорост. по никакъв начин не трябва да се толерира нарушението на правилата и на Закона за движение по пътищата. В клуба на всеки един член му е обяснено прекрасно, че всяко едно подобно нарушение не само, че няма да бъде толерирано, не само, че ще бъде наказано от органите на реда, но ще бъде наказан и от своя клуб. Ние трябва да бъдем за пример."

Проявите по повод откриването на новия мотосезон ще започна в неделя, 24 март от 11.00 часа пред известно заведение в града на Огоста. Традиционният мотосъбор на мотоклуб "МОНТАНА МС" тази година ще се проведе от 24 до 26 май, допълни Светослав Струнджев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Румяна Димитрова: Обичайте тялото си, за да обичате и дрехите си

В днешното издание на "Модни лабиринти" ще засегнем един въпрос, който е повече от важен за всеки един от нас. И това е изборът на правилните дрехи. Това е така, защото изборът на правилните дрехи, които подхождат на нашата фигура, може да промени драстично външния ни вид и самочувствие.  Първата стъпка е да разберете какъв тип фигура..

публикувано на 29.04.24 в 16:00

Симфониета-Видин отбелязва 75 години от създаването си

През 2024 година Симфониета-Видин отбелязва значима годишнина - 75 години от създаването на културния институт. Първите стъпки за създаването на симфоничен оркестър във Видин датират още около 1910 година - тогава все още може да се говори за непрофесионален оркестър и така до януари 1949 година, когато е създаден Държавен симфоничен оркестър във..

публикувано на 29.04.24 в 14:00

Колко ще струват козунаците за Великден?

Не се очаква повишение на стойността на козунаците преди Великден , защото има огромна конкуренция, която потиска цените, коментира за Радио ВИДИН председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева . По думите й цената се определя от производителя, като в нея влизат вложените в изработката му суровини, както и от..

публикувано на 29.04.24 в 13:05

След сигнал до Радио Видин ремонтираха неизправен светофар до училище

Сигнал за неизправен светофар до видинско училище получихме от слушателка на Радио ВИДИН.  Светофарната уредба е до Основно училище "Иван Вазов" - Видин и полицията. Районът е оживен, в непосредствена близост е и Общинския пазар, именно тук ежедневно пресича Светлана Георгиева заедно със своя внук. По думите й точно от страната на сградата на..

публикувано на 29.04.24 в 11:40

Представят музиката на Димитър Ненов във Видин

Видин е един от петте града, в които ще бъдат изпълнени кино-концерти за легендарния български музикант и архитект Димитър Ненов. Пианистката Венета Нейнска ще изпълнява музиката на видния български пианист и композитор. Здравословни причини обаче отложиха провеждането на планирания за 20 март в град Видин кино-концерт “Димитър Ненов и измеренията..

публикувано на 29.04.24 в 10:25

В „Музикална зона” в Международния ден на танца: Огнени и страстни латиноамерикански танци

  Започваме новата седмица с танцова стъпка, понеделникът е танцувален! Днес е Международен ден на танца , затова ще бъдем на латиноамериканска вълна. Ще се понесем в ритъма на самба, ча- ча, румба, пасо добле и джайв: по- атрактивния и темпераментен раздел на спортните танци. Танцувално ще ни тръгне тази седмица.  Важното е да се заредим с..

публикувано на 29.04.24 в 09:00

"Неделник" от 28 април 2024 година

Цветница е! Честит празник. Да ви цъфтят душите и да са ви цветни мечтите! Този ден е един от най-шарените, цветни и весели пролетни празници! И за Цветница „Неделник“-а е цветен.  Лазарска песен можете да чуете за началото и следва... Албум с пощенски картички на Белоградчик от първата половина на 20 век от колекцията..

публикувано на 28.04.24 в 21:11