Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След репортаж на Радио ВИДИН: Почистват района около видинския блок "Кокиче" 

3
Снимка: Радио ВИДИН

Започна почистване и благоустрояване в района на блок "Кокиче" във Видин. След като в началото на март ви разказахме за проблемите с чистотата и общото състояние на предблоковото пространство, а директорът на Общинското предприятие по чистотата Емилиян Евтимов се ангажира проблемите да бъдат решени, отново посетихме района, за да проверим как се е променил обликът му. Премахнати са дънери на изкоренени преди време дървета, почистени са счупени мазилки и первази, установихме на място. Все още обаче има проблеми. Ето какво казаха по този повод живущи в района:

"Освен че махнаха дънерите след не знам колко години и нищо друго. Чакаме някакво подобрение... Няма никакви грижи, положени за това пространство. От никого... Не е много на ниво... Свикнахме вече."

Благоустрояването в района на блок "Кокиче" ще продължи, обясни Емилиян Евтимов, потърсен отново за коментар. 

"Продължаваме, дори в момента от отдел "Екология" са издали разрешителни за още две дървета, които се намират в същата тази зона. Надявам се другата седмица да успеем да ги премахнем и след като ги извадим ще премахнем и техните дънери и ще продължим с облагородяването... Част от благоустрояването, което го предвиждаме е и поставянето на стандартните, люлеещи се кошчета (за отпадъци - бел. ред.)."

Не само районът на блок "Кокиче", а всички останали райони на града ще бъдат включени в традиционното пролетно почистване на Видин. То ще започне от 8 април, каза още Емилиян Евтимов:

"Стартираме с втори район, който е "Акджамия", "Кумбаир", жк "Бонония". Ще доставим допълнителна техника, както и ако имаме възможност ще доставим и допълнителни четирикубикови контейнери, които са за едрогабаритните отпадъци - те са само за едрогабаритен отпадък, но не и за битов..."

Междувременно започна косенето на тревните пространства във Видин. Първоначално ще бъдат обработени зони с по-голямо движение на пешеходци и автомобили. До две седмици косенето ще влезе в обичайния си график и ще обхване и останалите зелени площи в града. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Румяна Димитрова: Обичайте тялото си, за да обичате и дрехите си

В днешното издание на "Модни лабиринти" ще засегнем един въпрос, който е повече от важен за всеки един от нас. И това е изборът на правилните дрехи. Това е така, защото изборът на правилните дрехи, които подхождат на нашата фигура, може да промени драстично външния ни вид и самочувствие.  Първата стъпка е да разберете какъв тип фигура..

публикувано на 29.04.24 в 16:00

Симфониета-Видин отбелязва 75 години от създаването си

През 2024 година Симфониета-Видин отбелязва значима годишнина - 75 години от създаването на културния институт. Първите стъпки за създаването на симфоничен оркестър във Видин датират още около 1910 година - тогава все още може да се говори за непрофесионален оркестър и така до януари 1949 година, когато е създаден Държавен симфоничен оркестър във..

публикувано на 29.04.24 в 14:00

Колко ще струват козунаците за Великден?

Не се очаква повишение на стойността на козунаците преди Великден , защото има огромна конкуренция, която потиска цените, коментира за Радио ВИДИН председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева . По думите й цената се определя от производителя, като в нея влизат вложените в изработката му суровини, както и от..

публикувано на 29.04.24 в 13:05

След сигнал до Радио Видин ремонтираха неизправен светофар до училище

Сигнал за неизправен светофар до видинско училище получихме от слушателка на Радио ВИДИН.  Светофарната уредба е до Основно училище "Иван Вазов" - Видин и полицията. Районът е оживен, в непосредствена близост е и Общинския пазар, именно тук ежедневно пресича Светлана Георгиева заедно със своя внук. По думите й точно от страната на сградата на..

публикувано на 29.04.24 в 11:40

Представят музиката на Димитър Ненов във Видин

Видин е един от петте града, в които ще бъдат изпълнени кино-концерти за легендарния български музикант и архитект Димитър Ненов. Пианистката Венета Нейнска ще изпълнява музиката на видния български пианист и композитор. Здравословни причини обаче отложиха провеждането на планирания за 20 март в град Видин кино-концерт “Димитър Ненов и измеренията..

публикувано на 29.04.24 в 10:25

В „Музикална зона” в Международния ден на танца: Огнени и страстни латиноамерикански танци

  Започваме новата седмица с танцова стъпка, понеделникът е танцувален! Днес е Международен ден на танца , затова ще бъдем на латиноамериканска вълна. Ще се понесем в ритъма на самба, ча- ча, румба, пасо добле и джайв: по- атрактивния и темпераментен раздел на спортните танци. Танцувално ще ни тръгне тази седмица.  Важното е да се заредим с..

публикувано на 29.04.24 в 09:00

"Неделник" от 28 април 2024 година

Цветница е! Честит празник. Да ви цъфтят душите и да са ви цветни мечтите! Този ден е един от най-шарените, цветни и весели пролетни празници! И за Цветница „Неделник“-а е цветен.  Лазарска песен можете да чуете за началото и следва... Албум с пощенски картички на Белоградчик от първата половина на 20 век от колекцията..

публикувано на 28.04.24 в 21:11