Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северозападът става част от "Пътят на предприемача"

Снимка: Sofia Tech Park

Видин, Враца и Монтана ще са спирка на националното турне "Пътят на предприемача". Организатори на събитието са София Тех Парк и Джуниор Ачийвмант (Junior Achievement Bulgaria). В рамките на инициативата са предвидени образователните курсове и други прояви насочени към ученици, студенти и хора с бизнес идеи. Идеята на информационните срещи е да запали искрата в участниците и да ги насочи към това да са инициативни и предприемчиви, обясни за Радио ВИДИН Елица Моллов от София Тех Парк:

"Двете организации съвместно ще разкажат какви са възможностите за младите хора и не само и за компаниите, и за всички, които се интересуват от сферата на предприемачеството, с какви възможности ние можем да подпомогнем тяхното развитие... Националното турне преминава през 13 града. По време на информационната кампания ние ще се срещнем с представители на местната власт, представители на хора от университети, от училищата, съответно ще видим много и разнообразни хора, които се интересуват от тематиката на предприемачеството. Но и се надяваме да запалим искрата в тези, които до сега не им е било толкова интересно..." 

Събитията ще са безплатни и по време на тях лектори ще разяснят в детайли необходимите стъпки за навлизане в предприемачеството, допълни Елица Моллов:

"По време на срещите ние в детайли ще влезем как в конкретни стъпки можем да помогнем на всички както с ресурси и знания, така и с помощ като менторство, като интернационализации на бизнеси и всичко останало. Ще има лектори със сигурност, като на местно ниво лекторите ни, освен нашият екип и представители на Джуниор Ачийвмант, имаме лектори, които пътуват с нас и разказват от личен опит как нашите две организации са им помогнали. Събитието е с предварителна регистрация... Вход няма, разбира се всичко, което ние правим, е в полза на обществото, така че събитието е с отворен характер... Желателно до един ден преди събитието в дадения град хората да бъдат регистрирани, за да можем ние да организираме логистиката..."

Срещата във Видин ще е на 19 април, от 16:00 часа, в Културен център "Жул Паскин". В Монтана ще е на 18 април, от 16:00 часа, в Младежки дом, във Враца събитието ще е в актовата зала на СУ “Козма Тричков” на 17 април, от 16:00 часа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видинският художник Петър Дарковски показва свои творби във Великденска изложба в Орешак

Видинският художник Петър Дарковски участва със свои творби във Великденска изложба на Плевенското дружество на художниците, подредена в една от залите на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак. Макар че живее и работи във Видин, Петър Дарковски е част от творческата организация на художниците в Плевен. За..

публикувано на 01.05.24 в 16:26
Археологът Ваня Ставрева изнася беседа пред посетители на Исторически музей

Археолог: Промените в праисторията са свързани с промени в труда

Намираме повод в  Международен ден на труда -1 май, за да се върнем към самото начало на тази основна човешка дейност и да разберем как се е променяла и какъв е приносът ѝ за човечеството. Тръгваме от онова далечно минало, за което няма никакви писмени данни, а според някои хипотези по това време трудът бил чисто женска дейност. Това каза археологът..

публикувано на 01.05.24 в 15:00

Шоу с дронове за Ботевите дни във Враца

Спектакъл с дронове, вечерни концерти и десетки събития са част от програмата на Ботеви дни 2024 година. За врачани поредицата от празнични дни са нещо повече от традиция и това си проличава от програмата за честването им през тази година. Тазгодишната програма на Ботеви дни е изключително богата - в нея влизат 38 събития, които са от основната..

публикувано на 30.04.24 в 16:37

Ученичка от Монтана спечели Национално състезание по предприемачество

"Носии на бъдещето" е името на най-добрата бизнес идея в Националното състезание по предприемачество, провело се в  Свищов, която спечели първо място. Създател на идеята е дванадесетокласничката  Катерина Домб и от Финансово-стопанската професионална гимназия "Васил Левски"  в Монтана и нейните съотборници от ПГ по икономика в Русе, Хасково и..

публикувано на 30.04.24 в 15:20

Видинчани със забележки към заграденото пространство за кучета

Две са поставените пейки в заградено пространство за разходка на кучета в парка "Владикина бахча". На тях могат да сядат стопаните, дошли с любимците си. Потърсихме мнението на ползващите пространството, за да разберем имат ли забележки или предложения за него: "Моето мнение, че заграждението не е направено като хората. Част от..

публикувано на 30.04.24 в 14:20

Кога ще се ремонтира пътя Връшка чука - Киреево

В много лошо и дори опасно състояние е третокласният път, който води от ГКПП "Връшка чука" към село Киреево. Пътят води към Е79 до Димово и Белоградчик. Опасни са банкетите и канавките, които са доста дълбоки и създават опасност от пропадане на леки коли. Проблемният участък е с дължина  около 4 км.  Оказва се, че лошото състояние на..

публикувано на 30.04.24 в 12:50

Благотворително събитие подкрепя онкоболни жени от Северозапада

Благотворителен коктейл в подкрепа на онкоболни жени ще се проведе във Враца. Целта е да бъдат закупени помощни средства - тюрбани и гръдни епитези, за пациентки на Комплексен онкологичен център /КОЦ/ Враца, които са от цяла Северозападна България.  Идеята за благотворителното събитие е на Инициативния комитет за борба с рака на гърдата. Създаден от..

публикувано на 30.04.24 в 11:25