Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчани със забележки към заграденото пространство за кучета

4
Снимка: радио Видин


Две са поставените пейки в заградено пространство за разходка на кучета в парка "Владикина бахча".

На тях могат да сядат стопаните, дошли с любимците си.

Потърсихме мнението на ползващите пространството, за да разберем имат ли забележки или предложения за него:

"Моето мнение, че заграждението не е направено като хората. Част от заграждението е за неагресивни, а другото за по-агресивни кучета. Не са се допитали до специалисти, че когато се събират две мъжки кучета, могат да се сдавят.  Мрежата не е поставена като хората, би трябвало отдолу да е застопорена и да има трегер, който да е застопорява,  ако има агресивно куче и няма да му пречи да мине отдолу, да избута мрежата, влиза и става беля. Имаше вече такъв случай. Аз съм виждал във Виена в един от парковете такова заграждение, но много по-солидно и сериозно. Не е достатъчно здраво направено, за да  не стават бели, защото това може да се случи...Мъжките даже и женските могат да се сдавят, но те се социализират. Но има и агресивни кучета. ...Това са специфични неща ...Всяка вечер сме тук и сме доволни от новото място. Седим на пейка и те си играят...Ние сме едни и същи всяка вечер....Доволна съм, защото преди само на повод го водех, а сега то си тича ...Според мен е добра идеята и да не е там, където има деца..Трябва да се сложат табели, че е забранено разхождането на кучета на другите места... Откакто е направено, ползвам го редовно, носим си и пликчета за отпадъци", изразиха забележки видинчани.

Пространството беше създадено в началото на месеца. 

"С цел ограничаване на свободно разхождащите се кучета на територията на целия парк "Владикина бахча" и прилежащите детски площадки се обособява отделна зона за свободно разхождане на кучета. Зоната ще предоставя на собствениците условия за отговорно отглеждане и има за цел да осигури сигурно и приятно място за общуване, разходки и тренировки", съобщиха тогава от местната администрация.


Повече - в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Буферният паркинг край Видин е факт, неясно остава как се организира движението

Буферен паркинг за тирове е изграден преди подхода към Дунав мост 2, от 15 май вечерта вече работи. Ден по-късно на среща на транспортните фирми от Видинска област притеснени шофьори се поинтересуваха каква собственост е, каква е организацията на движение, могат ли камионите на видински фирми да не престояват на него.  "Никой не може да..

публикувано на 21.05.24 в 17:50

Ученичка от Монтана с първо място за есе

Мая Асенова, ученичка във Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" Монтана спечели първо място за есе в конкурса "Да запазим внезапността".  Конкурсът се организира от Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ град Русе, разказва Мая Асенова:  "Това, което ме вдъхнови да напиша поредното си есе, е мотивацията,..

публикувано на 21.05.24 в 15:15

В село Горна Бела речка се готвят за Нефестивала "Козе мляко"

За 20-и път в село Горна Бела речка, община Вършец, ще се проведе нефестивалът "Goat Milk" или в превод "Козе мляко" . Събитието ще започне на 24 май и ще продължи до неделя, 26 май.   Фестивална програма е наситена с разнообразни работилници и ателиета за изкуство, музика, танци, кулинария, образование, общуване с природата, здравето, лечебни..

публикувано на 21.05.24 в 14:00

Ученичка от видинската езикова гимназия се класира за световните финали HIPPO

Осмокласничката Весислава Лъчезарова Лазарова от ГПЧЕ “Йордан Радичков“ Видин се класира на световните финали на Международната олимпиада „Английски без граници“ (HIPPO). Тя е една от двете ученички от България в тази възрастова група, които се класираха на световните финали на това състезание, които ще се проведат през септември в град..

публикувано на 21.05.24 в 13:30

Защо не оцеляват дръвчетата във видинския парк

Повече от година и половина 32 дръвчета се опитват да оцелеят в Крайдунавския парк на Видин, в района между Речна гара и Колодрума. Поводът за тяхното насаждане е Националната конференция на българската адвокатура, която се проведе във Видин преди две години. До всяко дръвче е поставена табелка, на която пише от коя адвокатура в страната е..

публикувано на 21.05.24 в 12:00

Дарителски фонд подкрепя местни инициативи в Оряхово

Създаване на читалня на открито в Оряхово, възраждане на народните танци в Остров и оживяване на моменти от Средновековието ще подкрепи Общественият дарителски фонд "Участвам - дарявам - променям" - Оряхово". Трите идеи ще се финансират със средства, изцяло дарени от местни жители – граждани и фирми, обясни Наталия Фенерска, председател на..

публикувано на 21.05.24 в 11:30

Изложба показва автентични носии от цялата страна в Монтана

Народните носии не са само облекло - те са жива връзка с миналото ни, символ на българската традиция и майсторство. Всяка от тях е плод на ръчна изработка, богато украсена с бродерии, тъкани и орнаменти, които отразяват не само регионалните особености, но и жизнения цикъл, обичаите и вярванията на нашите предци. Магията на тези типично български..

публикувано на 21.05.24 в 10:05