Направление Здраве


Д-р Емилия Елисеева

Д-р Емилия Елисеева: Занемарената градска хигиена влияе на здравето ни

През последните седмици се наблюдава едно увеличение на честотата на заболеваемост от вирусни инфекции, каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН педиатърът д-р Емилия Елисеева. Тя обясни, че малките пациенти са най-уязвими, затова..

публикувано на 29.02.16 в 15:24

Увеличават се случаите на хронична обструктивна белодробна болест

Тенденцията е случаите на хронична обструктивна белодробна болест /ХОББ/ да се увеличават, каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р Николай Николов , специалист по пневмология и фтизиатрия във видинската болница "Св. Петка". Той..

публикувано на 22.02.16 в 17:51
Д-р Ивайло Каменов, ортопед-травматолог в УМБАЛ

За здрави стави и кости- без асансьор, съветва лекарят

Миниинвазивните оперативни техники имат редица предимства за пациента - малки достъпи, минимално кървене, следоперативен период почти без болка, лесно и бързо възстановяване. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р Ивайло..

публикувано на 15.02.16 в 16:59

Д-р Жоро Николов: Храненето определя нашето дълголетие

Храненето е най-важният момент човек да запази сърдечно-съдовата си система. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН кардиологът от Белоградчик д-р Жоро Николов. Той обясни, че сърдечната недостатъчност представлява спадане на..

публикувано на 01.02.16 в 17:29
Институциите писмено да потвърдят безопасността на ваксините от Турция, призова д-р Емил Мушанов

Д-р Емил Мушанов: Институциите писмено да потвърдят безопасността на ваксините от Турция

Здравният министър и всички, свързани с ваксините от Турция, писмено да потвърдят безопасността им. Това призова в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р Емил Мушанов , общопрактикуващ лекар и асистент в Медицинския университет на..

публикувано на 25.01.16 в 16:23
Д-р Валери Илиев, нефролог

Д-р Валери Илиев, нефролог: Безразборното пиене на минерална вода е вредно

Начинът на живот, който става все по-лош, е една от основните причини за развитие на бъбречни заболявания. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН специалистът по нефрология д-р Валери Илиев. Той обясни, че..

публикувано на 18.01.16 в 17:29
Д-р Пламенка Иванова, специалист Клинична лаборатория

Д-р Пламенка Иванова: Трябва да се повиши контролът върху манипулационните извън лабораториите

Необходима е промяна в стандарт "Клинична лаборатория" , с която да се въведе по-голям контрол на манипулационните, работещи извън сградата на лабораторията. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р Пламенка Иванова,..

публикувано на 11.01.16 в 18:07

Анриета Петкова: Акушерките трябва да имат право на самостоятелна практика

Акушерската професия се обезличава. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН Анриета Петкова, акушерка в МБАЛ "Св. Петка"- Видин и член на Алианса на българските акушерки. Тя обясни, че от документация и други вменени задължения,..

публикувано на 28.12.15 в 15:44

Набират средства за семейства с репродуктивни проблеми от Брегово и Бяла Слатина

Благотворителна кампания за набиране на средства за подпомагане на двойки от Северозападна България да осъществят ин витро процедури започна по инициатива на Фонадция "Искам бебе". Целта е да бъдат събрани 10 000 лева за ин витро процедури и..

публикувано на 14.12.15 в 15:28
Д-р Жоро Николов

Д-р Жоро Николов: 1000 крачки дневно за нормално кръвно

Хипертонията е заболяване, което измъчва над 1,5 млн. души в България. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН кардиологът от Белоградчик д-р Жоро Николов. Той обясни, че за хипертония се говори, когато кръвното налягане е над..

публикувано на 07.12.15 в 16:36