12+3

Some Details

Публикации

Петър Чобанов: Закъсняха с вземането на дълг

"Закъсняха с вземането на дълг".  Това каза пред БНР Петър Чобанов - министър на финансите в правителството на Пламен Орешарски. Той коментира, че за него е било очаквано пренасянето на коронавируса в Европа ще изиграе ролята на спусък за кризата,..

публикувано на 01.04.20 в 13:07
Румен Гечев

Гечев: Няма нищо случайно в провалянето на заседанието на комисията по бюджет

"Няма нищо случайно в провалянето на днешното заседание на парламентарната комисия по бюджет". Това каза пред БНР депутатът от БСП Румен Гечев . Той уточни, че "ключовата комисия (парламентарната бюджетна комисия - бел.ред.), от която зависят бюджетни..

публикувано на 01.04.20 в 12:45

Чикаго има една от най-силните програми за подготовка при извънредни ситуации

„Чикаго има една от най-силните програми за подготовка при извънредни ситуации, включително и при големи епидемии“. Това сподели пред БНР Елена Иванова, която работи в пресцентъра на здравния отдел на кметството в града. Службите в кметството са..

публикувано на 31.03.20 в 15:50

Сезонните работници, които се върнаха у нас заради кризата - ще влязат ли в българското земеделие

Българските сезонни работници се върнаха у нас заради кризата. Дали тези хора ще влязат в българското земеделие и ще станат ли те така необходимата работна ръка през активния сезон? Според последните данни от годишния доклад „Трудовата..

публикувано на 31.03.20 в 15:22

Агенцията по заетостта приема заявленията от бизнеса за държавната помощ

От днес Агенцията по заетостта приема заявленията от бизнеса за държавната помощ под формата на 60% от осигурителния доход на всеки работник, който запази работното си място през следващите 3 месеца.  Заявлението и списъкът, който се..

обновено на 31.03.20 в 14:54
Директорът на СДВР - старши комисар Георги Хаджиев.

102 акта в София заради нарушение на заповедта за събиране и разхождане в забранени места

До момента в столицата има издадени 102 акта за нарушения на хора за събиране и разхождане в забранени места. Това съобщи пред БНР директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.  „Освен пеши патрули, в делничните дни използваме и колегите от..

обновено на 31.03.20 в 14:41

Две от клиниките в "Пирогов" набират дарения за основен ремонт

"Да дарим за тези, които ни спасяват" - под това мото пациенти, които са се лекували в клиниките по кардиология и по вътрешни болести в "Пирогов" започнаха благотворителна кампания за набиране на средства за основен ремонт и цялостно обновяване..

публикувано на 31.03.20 в 14:20

Биляна Гяурова: Първите 100 дни на новия главен прокурор - публичност, публичност и пак публичност

„ Публичност, публичност и пак публичност . Това са трите думи, с които могат да бъдат определени първите 100 дни от работата на главния прокурор“. Това каза пред БНР Биляна Гяурова от Българския институт за правни инициативи, който направи анализ..

публикувано на 31.03.20 в 14:00

Ат. Пеканов: В схемата 60:40 нито една от страните не получава достатъчно стимули

Опитвам се да следя и да сравнявам всички антикризисни мерки, приложени в западните страни и ми е интересно каква е интелектуалната история на тази мярка 60: 40, защото в другите страни не виждам по този начин приложена мярката.  Това каза за БНР..

публикувано на 31.03.20 в 13:49
Финансовият министър Владислав Горанов

Горанов: Промените в бюджета имат предвид най-негативния сценарий

Финансовият министър Владислав Горанов заяви днес, че в  приетия снощи от правителството проект за промени в закона за бюджета , е приложен най-негативният сценарий за развитие на ситуацията с коронавируса.  Той каза, че няма да има увеличаване на..

обновено на 31.03.20 в 12:02