Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Красимир Живков, заместник-министър на околната среда и водите

Зам.-министърът на околната среда Красимир Живков и още петима са в ареста

Заместник-министърът на околната среда Красимир Живков , бивш директор на РИОСВ - Плевен и още четирима души се разследват за участие в престъпна група за внос на опасни отпадъци, основно от Италия. Шестимата са задържани за 24 часа, а утре ще стане..

обновено на 28.05.20 в 20:07

Радиата и телевизиите без квоти за българска музика

Докато работна група в Министерството на културата напредва в изготвянето на промени в Закона за радиото и телевизията, свързани с финансирането на обществените медии, днес парламентарната комисия по културата и медиите не даде одобрението си на..

публикувано на 28.05.20 в 17:51
Валдис Домбровскис и Паоло Джентилони на брифинг в Брюксел - 28 май 2020 г.

Всяка страна-членка с национален план по програмата "Следващо поколение ЕС"

Страните-членки на Европейския съюз, които искат да се възползват от фонда "Следващо поколение ЕС", ще трябва да изготвят национален план за възстановяване и устойчивост,  който да съвпада с климатичните и дигитални цели на Общността,  обяви..

обновено на 28.05.20 в 17:30
Цветан Панков

Ръст на опитите за трафик на наркотици с колетни пратки

Има увеличение на опитите за трафик на наркотици с колетни пратки заради ограниченията, свързани с коронавируса в световен мащаб. Това съобщи пред „Хоризонт“ комисар Цветан Панков, началник на отдел „Наркотици“ в ГДБОП. Той уточни, че..

публикувано на 28.05.20 в 16:57

Проф. Христина Вучева: Може би е време за промени в данъчната система

„ Може би наистина е време, дори малко се закъсня, да се осмисли предложение и намиране на най-добрите решения за промени в данъчната система... Намаляване на ставки на косвения данък, на ДДС е нетрадиционно решение “. Това коментира пред БНР..

публикувано на 28.05.20 в 16:42
Проф. д-р Станислав Семерджиев на празничния концерт, посветен на 70-годишнината на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ на 17.12.2018 г.

НАТФИЗ с безплатни онлайн консултации за кандидат-студентите

Националната академия за театрално и филмово изкуство започва кандидатстудентската си кампания с безплатни онлайн консултации. Графикът за това вече е публикуван на страницата на академията в интернет.  Пред ректорът на НАТФИЗ проф...

публикувано на 27.05.20 в 18:34
Николай Радулов

Николай Радулов: Как се е озовал в София заловеният днес кокаин

Много въпроси възникват около заловения днес наркотик. Въпреки, че колегите от СДВР говорят, че заловеният е на най-ниското възможно ниво, аз си мисля че на най-ниското възможно ниво не се поверява повече от четвърт тон кокаин и то с висока проба..

публикувано на 27.05.20 в 18:05
Любомир Дацов

Л. Дацов: Ако се взимат правилните мерки, възстановяването може да се получи през 2021 г.

ЕП обсъди днес и новото предложение на Европейската комисия за бюджета на ЕС до 2027 година, който включва и фонд за възстановяване от икономическата криза, предизвикана от пандемията. Бившият заместник-министър на финансите Любомир Дацов..

публикувано на 27.05.20 в 17:35
Владимир Шопов

В. Шопов: За 6-7 години ЕС ще е отделил почти 3 трлн. евро за справяне с кризата

Приятно съм изненадан от плана за възстановяване на ЕС, защото той е по-амбициозен от първоначалните очаквания и то по 2 линии.       Така експертът по европейски въпроси Владимир Шопов коментира пред БНР предложението на ЕК за икономическо..

публикувано на 27.05.20 в 16:48

Иди, учи и се върни

Иди, учи и се върни . Фондът за стипендии на движението „Тук-там“ отново ще подпомогне обучението в магистърска степен на четирима българи в чуждестранни университети. Молбите се подават до 5 юни. В предаването „Нещо повече“ Юлия..

публикувано на 26.05.20 в 18:02