Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Лъчезар Богданов

Бизнесът настоява за гарантиране на транспортните услуги по трансевропейските коридори

Най-голямата подкрепа за бизнеса в периода на кризата, предизвикана от разпространението на коронавируса, е гарантирането на транспортните услуги по трансевропейските коридори, за да не се възпрепятства придвижването на стоки и суровини. Това..

публикувано на 24.03.20 в 17:40

Д-р Анна Богданова: Най-важно е да запазим здравето на бъдещите майки

"Най-важно в организацията на прегледите и проследяването на бременните жени по време на Covid-19 е да запазим здравето на бъдещите майки", каза пред БНР д-р Анна Богданова, акушер-гинеколог в болница "Токуда" и консултант по фетална морфология. На..

публикувано на 24.03.20 в 17:01

Красимир Грудев: Никое лечебно заведение не е подготвено за това, което се случва

"Никое лечебно заведение не е подготвено за това, което се случва със заразата от коронавируса. Никой не може да държи стотици респираторни апарати на склад – това са много пари. Апаратурата не е малко за това, което нормално се върши".  Това каза пред..

публикувано на 24.03.20 в 16:31

Нина Николина: Стойте вкъщи и слушайте българска музика

Български музиканти призовават да си останем вкъщи и да слушаме българска музика. Певицата Нина Николина е една от първите, включили се в кампанията. Пред БНР тя представи идеята на тази музикална покана: "Всички сме обединени от желанието да се..

публикувано на 23.03.20 в 18:19
Румен Гълъбинов

Румен Гълъбинов: Готови пари от държавата за гражданите ще имат непосредствен ефект

"Готови пари от страна на държавата в помощ на гражданите ще са добър непосредствен ефект".  Това каза пред БНР икономист  Румен Гълъбинов. Според него е добре да има краткосрочни и по-дългосрочни мерки за възстановяване на икономиката след кризата с..

публикувано на 23.03.20 в 17:31

Русенският университет изработва безплатни предпазни шлемове за медици

Предпазни шлемове за медиците в цялата страна изработват в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Първите 50 броя вчера бяха дарени на болница „Канев“ в Русе, а в момента се изработват следващите поръчки напълно безплатно. Русенският..

обновено на 23.03.20 в 17:19
Николай Костов

Николай Костов: Заради публикации в медии някои антибиотици се изкупиха от аптеките

"Заради публикации в медии някои антибиотици се изкупиха от аптеките". Това каза пред БНР Николай Костов - председател на Асоциацията на собствениците на аптеки. Той даде пример с азитромицин, който се продава с рецепта, но клиентите намират..

публикувано на 23.03.20 в 16:58

Доц. Георги Попов: При Covid-19 я няма високата температура, характерна за грипа

"При Covid-19 я няма високата температура, характерна за грипа, от около 39 градуса, а е около 37,6 и рядко надвишава 38 градуса".  Това каза пред БНР полк. доц. д-р Георги Попов - зам.-началник на ВМА и началник на Катедрата по инфекциозни..

публикувано на 23.03.20 в 16:36
Банско е под пълна карантина

Общинският кризисен щаб в Банско: В града няма стотици бедстващи българи

Банско остава под карантина. Влизането и излизането от града са невъзможни, освен за чужденци с осигурени полети до страните им. Наложи се в специално изявление Общинският кризисен щаб да опровергава новини за криза с хляба и изобщо със..

обновено на 19.03.20 в 19:45
Проф. Анна Кръстева

Проф. Анна Кръстева: Тази криза е едно интензивно учене в изпитание

"Тази криза е едно интензивно учене в изпитание".  Това каза пред БНР проф. Анна Кръстева - преподавател в НБУ. По думите ѝ колкото по-бързо се научим, толкова по-малко жертви ще има, а колкото по-бавно - толкова по-висока ще бъде човешката и..

публикувано на 19.03.20 в 18:26