Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

"Представи си" на СФФ с нова порция филми

„София филм фест“ представя нова порция филми в инициатива „Представи си“ .  Повече по темата можете да чуете в репортажа в звуковия файл. 

публикувано на 26.03.20 в 19:39

Общинско предприятие за хора с увреждания шие предпазни маски

Общинското предприятие за хора с увреждания в Пловдив само за седмица пренастрои работата си в шивашкото ателие, за да произвежда предпазни маски за многократна употреба.  От направените над 1600 маски вече се ползват служителите в общинската..

публикувано на 26.03.20 в 19:24

Доц. Бойко Вълчев: Рисковете от наливане на големи суми в икономиката са необходимо зло

„Има тежко засегнати сектори, за които, ако не се осигурят ресурси, може да очакваме значими фалити, които може да задвижат ефекта на доминото. Такива сектори са транспортът, туризмът. Очакват се мащабна безработица и тежки последици като цяло за..

публикувано на 26.03.20 в 17:56

Новоосъдени или задържани под стража минават през 14-дневна карантина

Новоосъдени или задържани под стража минават през 14-дневна карантина, преди да влязат в общата килия. При влизане на смяна надзирателите се проверяват за температура и грипоподобни състояния. Това са част от мерките по отношение на настанените в..

публикувано на 26.03.20 в 17:35
Васко Начев

Васко Начев: Цените на природния газ ще станат пазарни

Поевтиняването на парното, топлата вода и газа става възможно, след като „Булгаргаз“ договори нов начин на ценообразуване на синьото гориво с доставчика си „Газпром Експорт“. Това ще направи цените на газа пазарни. Мнението е на енергийния експерт..

публикувано на 26.03.20 в 16:55

Асен Василев: Цялото население да се тества за Covid-19 и здравите да се върнат на работа

Цялото население на страната да бъде тествано за коронавирус и здравите хора да се върнат на работа. Това са част от мерките за справяне с кризата с Covid-19, изготвен от група експерти. По тях е работил и бившият министър на икономиката,..

публикувано на 26.03.20 в 16:55
Николай Павлов

Николай Павлов: Газът може да поевтинее и повече от 40%

Природният газ може да поевтинее с 2-3 на сто повече от предвижданите от април 40 процента. Това каза изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов по време на общественото обсъждане на цените на синьото гориво : "Отчитайки динамиката на..

обновено на 26.03.20 в 16:37

Недостиг на лични предпазни средства в извънболничната помощ

Специалистите в извънболничната медицинска помощ не разполагат с достатъчно на брой лични предпазни средства. Заради това голяма част от лекарите в пенсионна възраст затвориха кабинетите си, каза пред „Хоризонт“ д-р Галинка Павлова, председател..

публикувано на 26.03.20 в 16:09

Новаков очаква незабавна реакция от ЕС за санитарните условия за шофьорите на камиони

„Очаквам незабавна реакция. В постоянна връзка съм с нашите превозвачи и те искат отговори. Сега е моментът да покажем, че Европейският съюз е повече от фондове, флаг, химн и че може да функционира в кризи“. Това каза пред БНР Андрей Новаков,..

публикувано на 25.03.20 в 18:10

Осигуриха храна, вода и дезинфектанти на българо-турската граница, колоната е 40 км

Пакети с храна, вода и дезинфектанти са осигурени за шофьорите, които чакат на българо-турската граница при пункта "Капитан Андреево". Дарението е направено по инициатива на Българско-турската търговско-индустриална камара и лично на..

обновено на 25.03.20 в 17:49