Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Parkimi në Sofje do të jetë falas deri më 12 prill

Foto: BGNES

Nga Bashkia e Kryeqytetit shtyjnë afatin për parkim pa pagesë deri më 12 prill.

Vendet e parkimit në zonën “blu” dhe atë “të gjelbër” do të përdoren falas.

Kjo është një masë për inkurajimin e përdorimit të automjeteve private në vend të transportit urban në situatën e përhapjes së shpejtë të koronavirusit. 


Më shumë nga rubrika

Në se numri i të konfirmuarve tejkalon 200 në ditë disa nga masat e hequra do të kthehen

Në se rastet e të konfirmuarve për një ditë tejkalojnë 200 do të duhet të mendojmë për rivendosjen e një pjese prej masave, të cilat i respektonim, por ishin hequr pas përmirësimit të situatës, tha Ministri i shëndetësisë Kirill Ananiev. Tani për tani..

botuar më 20-07-07 1.51.MD

Rritet shqetësimi nga Covid-19, por epidemia pranohet qetësisht

Pasi gjatë prillit shqetësimet e lidhura me përhapjen e koronavirusit shënonte ulje, tani njerëzit përsëri nuk janë aq të qetë. Më parë 51% prej bullgarëve kanë pasur frikë për këtë se familjarët e tyre mund të infektohen, kurse në fund të qershorit..

botuar më 20-07-07 1.34.MD

Stuhi shiu dhe përmbytje në Sofje

Mbi 750 janë sinjalet e marra për bulevardë, nënkalime, stacione të metrosë dhe automjete të përmbytura gjatë stuhisë së shiut natën e kaluar. Disa lagje mbetën pa korrent. Ky është bilanci i sotëm, pasi gjatë natës mbi kryeqytet kanë rënë 60 litra mbi..

botuar më 20-07-07 12.40.MD