12+3

Some Details

Публикации

Все повече родители настояват за отваряне на детските градини

Все повече родители настояват за отваряне на детските градини, защото трябва да се върнат на работа след изтичане на извънредното положение. Резултатите от анкета в социалната мрежа показва, че 70% от родителите биха пуснали децата си на градина..

публикувано на 07.05.20 в 15:30

Промените в Закона за здравето отиват в пленарната зала

Промените в Закона за здравето бяха одобрени на първо четене от парламентарната правна комисия. С предлаганите от правителството промени ще бъдат уредени мерките срещу разпространението на коронавируса, след като бъде отменено извънредното..

обновено на 07.05.20 в 15:11
Стадионът в кв.

Пернишки квартал е евакуиран заради скъсана дига на шламохранилище

Пернишки квартал беше евакуиран, след като се скъса дига на шламохранилище с пепел от ТЕЦ "Република", но  сравнително бързо пробивът бе отстранен. Дигата, която се скъса тази сутрин вече е укрепена и запушена. Спряно е изтичането на вода, в..

обновено на 07.05.20 в 15:04

Д-р Сюзън Блументал: Ние сме участници в Третата световна война

Проучване тази седмица показва, че американците са против отварянето на ресторанти, магазини и други бизнеси на фона на постепенното връщане към нормалния живот в някои щати. Допитването на "Вашингтон пост" и Университета на Мериленд показва..

публикувано на 07.05.20 в 14:50

Момчил Станков: Няма основание да се затваря болницата във Видин

„Проблемът е болницата и трябва да ограничим и унищожим огнището на коронавируса в нея“. Това каза пред БНР областният управител на Видин Момчил Станков. Той съобщи, че е потърсена помощ от Националния оперативен щаб, от вицепремиера Красимир..

публикувано на 07.05.20 в 14:05

Лични лекари възмутени от посланията на управляващите

Общопрактикуващите лекари от София-област са възмутени от посланията на управляващите, че заразените с Covid-19 медици сами са си виновни, защото не са използвали правилно предпазните средства. Лекарите са изпратили отворено писмо, в което пише:..

публикувано на 07.05.20 в 13:35
Найден Зеленогорски

Зеленогорски: По-малко демокрация е отговорността да пада само върху министъра на здравеопазването

„ Всички мерки трябва да минават през дискусия в пленарна зала . Идеята, че до момента малък кръг от хора - правителството и Националният оперативен щаб, вземат решение за това накъде вървим, а сега всичко ще се съсредоточи само върху един човек -..

публикувано на 07.05.20 в 13:20

Татяна Дончева: Шофьорските курсове и плажните чадъри крепят държавата

„ Извънредна епидемична обстановка не променя същността на извънредното положение . Това е само подмяна на термини. Конституцията урежда извънредно положение във всичките му форми, независимо от какво произтича то“. Това коментира пред БНР адвокат..

публикувано на 07.05.20 в 12:55

70 българи - сезонни работници са блокирани на летище в Париж

Близо 70 българи, заминали за сезонна работа във Франция, при кацането си в Париж са били задържани от Гранична полиция . Били са щателно проверявани, иззети са им документи и телефони.  Ето какво разказаха пред БНР някои от тях:..

обновено на 06.05.20 в 18:36
Владимир Зарев

Владимир Зарев: Коронавирусът е предупреждение срещу истеричната алчност на човека

„ Това не е случайно заболяване . Една вирусна инфекция страшно бързо се превърна в пандемия, а пандемията в неразрешим проблем за човечеството. Това е бич божи. Това е много сериозно предупреждение към човека“. това каза пред БНР писателят..

публикувано на 06.05.20 в 15:58