Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bansko bëhet qendra e kinemasë ekstreme

Foto: banskofilmfest.com

Nga 20 deri më 22 shkurt pushimorja dimërore Bansko bëhet organizator i Panoramës Tradicionale të Kinematografisë"Snow Cinema – filma për ski dhe snoubord”. Në program u përfshin filma për sporte ekstreme të cilat sfidojnë vullnetin dhe shpirtin. Krahas kësaj ka tema të lidhura me sportet dimërore dhe me kulturën malore.

Brenda tri ditëve adhuruesit e kinemasë ekstreme do të kenë mundësi të shikojnë falas filmat më të mirë nga Kanadaja, Austria, Argjentina, Skocia, Bullgaria, Ukraina dhe Gjermania. Theks në program është filmi kanadez “Jeta në mal”, i cili mori çmimin e jurisë në Bansko Film Fest 2019.

Më shumë nga rubrika

José Carreras

José Carreras do të marrë pjesë në spektaklin Opera D’amore në Sofje gjatë muajit dhjetor

Këngëtari i njohur spanjoll i operës José Carreras do të jetë mysafir i posaçëm në spektaklin Opera D`amore më 19 dhjetor në sallën e Sofjes “Arena Armeec. Spektakli është krijuar në bazë të teknologjive moderne dhe në të do të marrin pjesë..

botuar më 20-06-08 12.10.MD
Alla Georgieva

Imazhi i gruas përmes shikimit të industrisë bashkëkohore dhe reklamës

Piktorja Alla Georgieva është një nga themelueset e grupit artistik të grave “Tetë mars”, i cili përmes eventeve të veta artistike provokon diskutime të lidhura me temat për feminizmin dhe orientimin seksual. Me ekspozitën “Muzeu i gruas” Alla..

botuar më 20-06-07 6.40.PD
Vencisllav Zankov

Piktori Vencisllav Zankov prezanton vetminë ekzistenciale

Në situatën e jashtëzakonshme sociale, të cilën për shkak të epidemisë së koronavirusit tashmë e quajmë “normalitetin e ri”, Vencisllav Zankov tregon ekspozitën e vet me vepra të artit figurativ, skulpturës dhe neonit. Ekspozita “Para..

botuar më 20-06-06 6.20.PD